Op zoek naar de WijkBV

De WijkBV

Geldstromen door de Wijk, LSAbewoners en Labyrinth Onderzoek en Advies  gaan van 23 tot 26 oktober met een groep bewoners, ambtenaren en corporatiemensen uit onder meer Utrecht, Almere, Eindhoven, Rotterdam en Hengelo naar Schotland op zoek naar de WijkBV. De deelnemers zijn niet alleen ontvangers, het zijn allen pioniers die mee willen ontwikkelen én lokaal aan de slag willen gaan met de geleerde lessen.

Op deze leerreis werken we met elkaar aan het nieuwe concept: de WijkBV. We bespreken en bekijken hoe lokale gemeenschappen in Schotland samen de wijkgemeenschap vormen en hoe overheden hier beleid op ontwikkelen. We bezoeken bewonersbedrijven en wooncoöperaties in Glasgow, maar ook het eilandje Gigha. Dat hebben de 150 bewoners zelf gekocht. Zij regelen daar nu hun eigen zaken. Hoe dit alles in Schotland geregeld is, krijgen we uiteraard ook te horen. Al deze kennis kunnen we gebruiken om ondernemerschap en samenwerking vanuit buurten en wijken in Nederland te versterken en zo de geldstromen door de wijk in te zetten voor de wijk. Daarover binnenkort meer op deze site.

Op 5 oktober hadden de deelnemers een voorbereidingsbijeenkomst in Krachtstation KanaleneilandU in de wijk maakte er een filmpje van.