Krachtstation Kanaleneiland feestelijk geopend

Opening Krachtstation Kanaleneiland

Met veel doorzettingsvermogen en geloof in eigen kracht is het Krachtstation Kanaleneiland eindelijk een feit. Nathan Rozema, initiatiefnemer van het eerste uur, liep in zijn openingstoespraak de hele geschiedenis met alle ups and downs nog eens na.

Opening Krachtstation

Maar nu is het zover: 13.000 m2 van de voormalige ROC is verbouwd tot een bruisend multifunctioneel centrum met een sportschool, een coffee- en lunchroom, een leerwerkplaats, een werkplaats tieners, een fietsenmaker en verschillende zorgbedrijven: allemaal bedrijven en instellingen die bijdragen aan de versterking van Krachtwijk Kanaleneiland.  Zij presenteerden zich aan de 400 mensen in en om ‘De Kuil’, de prachtige arena midden in het Krachtstation.

Zonder 1 cent subsidie

Samen met de 214 studentenkamers is door slim combineren van geldstromen een sluitende businesscase opgebouwd waardoor aan studenten en bedrijven tegen een lage huur huisvesting wordt geboden. “Bijzonder detail”, twitterde wijkwethouder Paulus Jansen (SP), “Krachtstation huisvest zonder 1 cent subsidie een mix van vele voorzieningen voor #kanaleneiland.” Met de onthulling van de naam ‘Krachtstation’ verrichtte hij vervolgens de officiële openingshandeling.

Geld in de wijk houden

Het Krachtstation laat zien hoe initiatiefnemers Labyrinth Onderzoek en Advies, Van der Leij Projectontwikkeling en HIK-Ontwerpers lokaal ondernemerschap en lokaal vermogen weten te activeren. Al het werk rondom het Krachtstation, zoals het beheer en bewaking en toezicht, wordt voor en door de wijk gedaan. Ook met het ROC Midden Nederland, de vorige gebruiker van het pand, is een stevige band ontstaan door de huisvesting van de leerwerkplaats en de leerervaring die de studenten opdoen als zij via het eigen leerwerkbedrijf Xtreme Events de organisatie van evenementen in het Krachtstation ondersteunen. Dat deden ze bij deze opening met verve – alles liep als een trein en was perfect geregeld – en dat doen ze ongetwijfeld ook bij het Geldstromen door de Wijk FESTIJN 2017 dat op 30 maart in het Krachtstation wordt gehouden. Geen mooiere plek, toch? Schrijf je daarom nu in!