Excursie naar Schotland

LSAbewoners, Geldstromen door de Wijk en Labyrinth Onderzoek nodigen je uit voor een leerreis naar Schotland van 23 tot en met 26 oktober 2017. Op deze leerreis werken we met elkaar aan een nieuw concept dat toepasbaar is in Nederland: de wijkBV. We bespreken en bekijken hoe lokale gemeenschappen in Schotland samen de wijkgemeenschap vormen en hoe overheden hier beleid op ontwikkelen.

In Nederland nemen in tal van wijken en dorpen lokale bewoners zelf het heft in handen. In Schotland is dat al langer de praktijk. Ook de wetgeving is daar een aantal stappen verder. Daarvan kunnen we veel leren.

Schotland coöperaties

We zoeken pioniers die mee willen ontwikkelen én lokaal aan de slag willen gaan met de geleerde lessen. Zoekend naar nieuwe vormen van samenwerking nodigen we ambtenaren, actieve bewoners en sociaal ondernemers uit voor deze inspirerende reis. Lokale combinaties raden we van harte aan. Dit vergroot de mogelijkheid van en met elkaar te leren en de geleerde lessen te implementeren in de eigen omgeving.

Schotland, lokaal initiatief

De reis omvat 4 reisdagen met 3 overnachtingen en is gepland van 23 tot en met 26 oktober 2017. De kosten bedragen €975,- per deelnemer, inclusief ticket en hotel. Ook zijn een voorbereidende introductiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst bij de prijs inbegrepen.

Informatie en inschrijven

Wil je meer weten over het doel van de reis en over wat er in Schotland gaande is, ga dan naar de website van LSAbewoners. Daar kun je je ook inschrijven. De inschrijving sluit op 1 september 2017.