Op zoek naar de WijkBV – lessen uit Schotland

Op vrijdag 1 december 2017 willen de 24 deelnemers aan de leerreis naar de WijkBV de ervaringen delen die ze  in Schotland hebben opgedaan. Daarvoor organiseren LSAbewonersLabyrinth Onderzoek en Advies en Geldstromen door de Wijk een bijeenkomst in Krachtstation Kanaleneiland in Utrecht voor lokale initiatiefnemers, vertegenwoordigers van gemeenten, woningcorporaties, welzijnsinstellingen en iedereen die zich verder betrokken voelt bij de ontwikkeling van de WijkBV. Aanmelden kan op de webpagina van LSAbewoners.

Initiatieven van onderop vragen condities van bovenaf. De overheid in Schotland is daarin een stuk verder dan in Nederland, in stimulering, wetgeving en financiering. Ook de initiatieven zijn verder ontwikkeld. In hun soms lange geschiedenis zijn ze uitgegroeid tot professioneel aangestuurde organisaties, de ‘Community Development Trusts‘. Wat kunnen we van deze Schotse initiatieven leren, waardoor zijn ze een succes, welke hindernissen hebben ze moeten overwinnen en wat was daarin de rol van de overheid?

Met deze vragen zijn op initiatief van 24 deelnemers vanuit lokale initiatieven, gemeenten en woningcorporaties in Nederland op leerreis naar Schotland gegaan: op zoek naar de WijkBV. Op vrijdag 1 december 2017 zetten we daarover het debat voort. Lees alvast het verslag.

Samen bouwen we verder aan de WijkBV!

      

 

Één reactie

Reacties zijn gesloten.